Courgette spaghetti met zalm

Courgette spaghetti met zalm

Je kunt mij, Willeke, wakker maken voor een bord pasta. Het is mijn troostfood, comfortfood, energiebooster en…ach, onder alle omstandigheden eet ik graag pasta. Nu las ik een tijd geleden van een moeder die in plaats van de gewone spaghetti de courgette spaghetti, oftewel courgetti, had voorgeschoteld aan haar kinderen die weigeren groenten te eten. Ze vonden het zo lekker dat ze nog een bord wilden.

Dat wilde ik natuurlijk ook uitproberen! Vandaag heb ik courgette spaghetti met zalm gemaakt. In plaats van zalm kun je natuurlijk ook kipfilet, gerookte kip of kalkoen gebruiken. Voor het gemak gebruik ik gerookte zalm (ook omdat de rode kleur zo mooi uitkomt tussen al dat groen) maar een moot zalm die je even aanbakt met een korstje staat ook nog bij mij op de uitprobeerlijst.

Dit gerecht is gezond, voedzaam en stond in nog geen 10 minuten op tafel! De kinderen vinden de echte spaghetti lekkerder (zachter en minder knapperig) maar hebben hun bordje wel bijna schoongelikt, dus ik ga ‘m zeker nog een keer maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram courgette spaghetti
  • 200 gram gerookte zalm (maar nogmaals: een moot zalm is ook heerlijk, of vervang de zalm door kip)
  • 2 bosuitjes, gesneden
  • 2 tomaten, gesneden in blokjes (trostomaten lijken me nog lekkerder maar die had ik niet in huis, neem anders een stuk of 8 trostomaten)
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden of in de pers)
  • 2 flinke eetlepels crème fraîche
  • 1 flinke eetlepel pesto
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas voor garnering (en eiwitten!)
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Bak in een beetje boter of olie de knoflook, bosuitjes en tomaten zachtjes in 3 tot 4 minuten zacht.
  2. Voeg de courgette spaghettini, de creme fraiche en pesto toe en roer zachtjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Laat het geheel 3 minuten zachtjes doorkoken, blijf rustig roeren. De courgetti mag niet te zacht worden.
  4. Voeg op het laatst de gerookte zalm toe. Deze moet nét warm zijn maar nog mooi rood/roze zijn.
  5. Verdeel over 4 borden en strooi er wat Parmezaanse kaas op. Een basilicum blaadje erop staat feestelijk.

Voedingswaarden (per portie, uitgaande van 4 porties):

Eiwitten: 15 gram
Energie: 188 Kcal
Vet: 11,5 gram
Koolhydraten: 5 gram
Vezels: 1,9 gram
Zout: 1,9 gram

 

 

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?
courgettecourgettinispaghettizalm
Comments (0)
Add Comment