Eitwitrijke appel, peren, noten crumble

Eitwitrijke appel, peren, noten crumble

De zacht zoete vulling met een knappertje van de noten en de kruimelige topping maakt deze crumble onweerstaanbaar! Een heerlijke crumble die in slechts 15 minuten te maken is (+ 25 minuten baktijd) en 37,7 gram eiwitten oplevert.

Ingrediënten voor 1 taart (geschikt voor 6 personen):

  • 100 gram tarwebloem
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 Jonagold appel (of een andere stevig zoete appel)
  • 2 Conference peren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram kookroom light
  • 100 gram macadamia pecan amandel ongezouten

Taart/quiche vorm van 24 cm doorsnede. Je kunt de crumble ook maken in 6 cupcake/muffin bakjes.

Eventueel aanvullend:

  • 1 theelepel Le Sirop de monin noisette (koffiesiroop) of
  • 1 theelepel honing
  • toefje slagroom

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, boter, suiker en zout tot een kruimelig deeg (niet te klein).
  3. Schil de appel en peren en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de noten met een scherp mes kleiner of hak ze met een hakmolen kleiner. Je moet kruimels overhouden van maximaal 4-5 mm.
  5. Meng de appel, peren en de noten en bedek de bodem van je bakvorm. Voeg eventueel naar smaak wat koffiesiroop of honing toe aan deze mix.
  6. Roer de vanillesuiker door de kookroom en besprenkel de fruit/notenmix ermee.
  7. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit/notenmix en bak de crumble af in ca. 25 minuten goudbruin. Serveer desgewenst met slagroom of een bolletje ijs. Afkoelen kan maar de crumble is het lekkerst als deze direct geserveerd wordt.

Voedingswaarden per taart:

Eiwit: 37,7 gram
Energie: 2363 Kcal
Vet: 111,5 gram
Koolhydraten: 289 gram
Vezels: 25,8 gram
Zout: 2,7 gram 

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?
appelcrumblenotenpeer
Comments (0)
Add Comment