Dessert met gegrilde perzik en Skyr

Super zomers, fruitig en makkelijk. Een Griekse vakantie op je bordje

Dessert met gegrilde perzik en Skyr

Dit super leuke toetje is razendsnel klaar, heerlijk verfrissend en fruitig. De perziken kunnen zowel in een grillpan bereid worden of op de BBQ. Heerlijk op een zonnige dag, na de BBQ, op een regenachtige dag, als het sneeuwt. Ach, eigenlijk is dit dessert gewoon áltijd lekker, geen excuus nodig.

Ingrediënten (per portie):

  • isey Skyr Perzik, bakje 170 gram
  • 1 perzik  (ongeveer 150 gram)
  • 15 gram honing
  • 15 gram walnoten

Bereiding:

  1. Schil de perzik (zo min mogelijk vruchtvlees weg snijden) en snijd in 4 parten rondom de pit.
  2. Bestrijk de parten met de helft van de honing en grill 4 tot 6 minuten in een hete grillpan (halverwege keren) totdat de perzik mooie gekleurde randen krijgt.
  3. Hak de walnoten iets fijner.
  4. Schep de warme perzik op een bordje en serveer met de isey Skyr, de walnoten en de overgebleven honing. Direct serveren.

Voedingswaarden (per portie):

Eiwit: 18,8 gram
Energie: 316,8 Kcal
Vet: 13,6 gram
Koolhydraten: 28 gram
Vezels: 2,4 gram
Zout: 0,2 gram

gegrilde perzik skyr dessert walnoot

Ga je aan de slag met dit recept? We vinden het ontzettend leuk als je dit deelt op social media! Maak een foto van jouw gerecht en gebruik dan de #eiwitrijkevoeding.nl of tag ons (@eiwitrijkevoeding.nl) in je bericht!

Wil je onze tips en recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?

Als eerste op de hoogte? Schrijf je nu in voor berichten direct op je mobiel of computer

💙 Leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt 💙

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.