Garnalen avocado salade met cashewnoten

Een lichte pittige frisse salade met avocado en garnalen

Garnalen avocado salade met cashewnoten

Dit recept troffen we aan in de Freshly Fish box van augustus. Een frisse salade met een licht pittige smaak. Wij zijn fan, bij ons komt dit gerecht vaker op tafel. We hebben zelf de dressing gemaakt van mayonaise en sweet chili saus, maar voor dit gerecht kun je met gemak andere smaken toevoegen.

Bereidingstijd: 20 minuten. Echt een heel simpel, snel, lekker én gezond gerecht! Oh ja, en eiwitrijk natuurlijk (27 gram per persoon).

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram garnalen. Wij hebben daar de garnalen in kruidenboter van Freshly Fish voor gebruikt.
  • 1  teentje knoflook (fijn gesneden)
  • een theelepel boter
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 rijpe avocado
  • een halve komkommer
  • 2 volle handen verse spinazie
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 theelepel mayonaise
  • 2 theelepels sweet chili saus

Bereiding:

  1. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en de garnalen, besprenkel met de chilipoeder.
  2. Bak de garnalen 3 tot 4 minuten kort aan op beide kanten tot ze een mooie kleur krijgen.
  3. Snij ondertussen de avocado in blokjes.
  4. Snijd de komkommer in blokjes.
  5. Snijd de verse spinazie grof.
  6. Meng de avocado, komkommer, spinazie, mayonaise en sweet chili saus en hussel deze door elkaar.
  7. Verdeel de avocado salade, de garnalen en de (eventueel kleiner gehakte) cashewnoten over de borden.

Voedingswaarden per persoon:

Eiwitten: 27 gram
Energie: 494 Kcal
Vet: 37.5 gram
Koolhydraten: 9.2 gram
Vezels: 5.6 gram
Zout: 2 gram

garnalen avocado salade
Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?

Als eerste op de hoogte? Schrijf je nu in voor berichten direct op je mobiel of computer

💙 Leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt 💙

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.