Eiwitrijke kipburger

Een kipburger om je vingers bij af te likken! In slechts een kwartier tijd heb je deze knapperd op je bord.

Eiwitrijke kipburger

Een lekker sappige kipburger met gesmolten kaas, knapperige groenten en een gebakken ei. Oftewel: eiwitten + eiwitten + eiwitten.
Deze kipburger is goed voor 46 gram eiwitten (ter vergelijk: de McDonalds McChicken heeft er slechts 21 en dan moet je maar afwachten of de kip ook echt van de kip komt).

Ingrediënten:

  • 100 gram kipgehakt
  • 2 theelepels kruiden (zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, etc. – net wat jij lekker vindt). Kipgehakt smaakt het lekkerst als het goed gekruid is.
  • 1 hamburgerbroodje
  • 25 gram kropsla (1 blaadje)
  • 20 gram komkommer
  • 1 ei
  • 1 plakje cheddar kaas

Als de kip lekker gekruid is, dan heeft de kipburger geen saus meer nodig. Wil je toch wat saus toevoegen, gebruik dan bijvoorbeeld Sweet chili, BBQ saus, tomatensaus. Tzatziki is ook heerlijk fris (en ook eiwitrijk).

Bereiding:

  1. Kruid het gehakt en vorm er een burger van.
  2. Bak de burger in 10 minuten gaar, keer halverwege.
  3. Plaats na 8 minuten een plek kaas op de hamburger, zodat deze nog 2 minuten kan smelten.
  4. Halveer het broodje en toast in een droge pan of onder de grill.
  5. Bak het ei in een apart pannetje met wat boter of olie.
  6. Bouw het broodje op met een blaadje sla en de plakjes komkommer, de burger en het ei.

Voedingswaarden:

Eiwit: 40,4 gram
Energie: 431 Kcal
Vet: 20 gram
Koolhydraten: 21 gram
Vezels: 1,5 gram
Zout: 1,2 gram

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?

Als eerste op de hoogte? Schrijf je nu in voor berichten direct op je mobiel of computer

💙 Leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt 💙

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.