Mexicaanse quesadilla met kip en mais

Dit heerlijke gerecht kan prima als lunch of diner gegeten worden en is heel makkelijk

Quesadilla met kip en mais

Een heerlijk gerecht voor een zomerse lunch of avond. Door de ingrediënten niet zo zwaar te maken, kan het prima als lunch of als lichte diner gegeten worden.

Ingrediënten (voor 1 quesadilla goed voor 2 personen):

  • 2 wraps (je kunt hiervoor gewone wraps gebruik maar ook deze eiwitrijke wraps – deze zijn goed voor 14 gram eiwitten extra!)
  • 1 kipfilet (à 100 gram)
  • 0,5 paprika (à 70 gram)
  • 1 lente ui (à 40 gram)
  • 50 gram geraspte kaas
  • 20 gram mais (uit blik)
  • Kruiden (Mexicaans/fajita mix naar smaak)
  • Boter of olie om in te bakken

 

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet en de paprika in kleine blokjes en de lente ui in dunne ringen.
  2. Bak de kip in een koekenpan met boter en kruiden in 10 minuutjes gaar en voeg de paprika in de laatste minuten toe.
  3. Schep de kip met paprika in een schaal, roer hier de lente ui en mais doorheen.
  4. Veeg de pan schoon.
  5. Leg in de pan een wrap, verdeel de kipvulling hier overheen, bestrooi met de kaas en leg de tweede wrap erop. Druk goed aan.
  6. Bak in 5 minuutjes op hoog vuur gaar en knapperig, halverwege keren. Keren gaat het makkelijkst als je er een bord oplegt en daar de wrap op schuift en zo weer terug de pan in doet.

Wij aten er crème fraîche en zelfgemaakte eiwitrijke guacamole bij en een frisse salade.

Eiwitrijke Guacamole

Voedingswaarden (per quesadilla):

Eiwitten: 49,7 gram
Energie: 785,5 Kcal
Vet: 27,8 gram
Koolhydraten: 80,2 gram
Vezels: 7,1 gram
Zout: 4,1 gram

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?

Als eerste op de hoogte? Schrijf je nu in voor berichten direct op je mobiel of computer

💙 Leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt 💙

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.