Basisrecept wentelteefjes met twee variaties

Heerlijk bij het ontbijt of als lunch en een goede manier om oud brood om te toveren tot een heerlijke maaltijd.

Basisrecept wentelteefjes met twee variaties

Bij ons thuis is iedereen er gek op, wentelteefjes.En wie houdt er nou niet van? Jong en oud is er verzot op.

Hier thuis hebben we altijd de discussie of een wentelteefje zoet of hartig hoor te zijn. Er zijn wat dat betreft 2 kampen: de zoetliefhebbers die hun wentelteefje met kaneel en suiker willen en de hartige liefhebbers van tomaat en kaas. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met wentelteefjes. De basis is hetzelfde (brood gedoopt in ei) maar de manier waarop je ‘m belegd is aan jou.

Wij maken twee varianten, een hartige met tomaat en kaas en een zoete met kaneel en suiker. Welke is jullie favoriet?

Ingrediënten (per portie):

  • 2 boterhammen (wij gebruiken het liefst wit casino brood)
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • Boter om in te bakken

Voor de zoete variant:

  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Kaneel en kristalsuiker naar smaak bij het serveren

Voor de hartige variant:

  • 1 tomaat (à 90 gram)
  • 1 grote plak kaas (à 80 gram)
  • Kruiden (wij gebruiken peper, zout, knoflookpoeder en gedroogde groene kruiden)

Bereiding:

  1. Breek de eieren in een schaal en roer los met de melk.
  2. Voor de zoete variant: voeg de vanillesuiker en kaneel toe aan het eimengsel. Verhit een koekenpan met boter en doop een boterham voor 5 seconden in het ei. Leg de boterham direct in de pan en bak voor 8 minuutjes (halverwege keren) tot het ei gaar is en de boterhammen goud bruin zijn. Serveer op een bordje en maak af met extra kaneel en suiker.
  3. Voor de hartige variant: snijd de tomaat in blokjes (1 cm x 1 cm) en breng op smaak met wat van de kruiden. Kruid het eimengsel en verhit een koekenpan met boter. Doop de boterhammen hierin en leg dan in de pan. Zodra je de boterhammen in de pan legt kan je direct de tomaat erbij leggen en apart aanbakken voor de smaak. Draai de boterhammen halverwege om, schep de tomaten hier overheen en leg daarop de kaas. Bak nog 4 minuutjes (eventueel met deksel zodat de kaas goed smelt) en serveer warm.

Voedingswaarden (voor de zoete variant):

Eiwitten: 21,5 gram
Energie: 408,7 Kcal
Vet: 15,6 gram
Koolhydraten: 44,2 gram
Vezels: 2,8 gram
Zout: 1,1 gram

Voedingswaarden (voor de hartige variant):

Eiwitten: 40,3 gram
Energie: 664,7 Kcal
Vet: 39,2 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vezels: 2,7 gram
Zout: 2,6 gram

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?

Als eerste op de hoogte? Schrijf je nu in voor berichten direct op je mobiel of computer

💙 Leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt 💙

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.