fbpx

Verse naans met kipfilet en tzatziki

Knapperige naans, sappige kipfilet en frisse tzatziki, echt een feestje op je bord.

Verse naans met kipfilet en tzatziki

Dit is één van onze favoriete recepten waarbij Esmee en Michael goed samenwerken. Esmee weegt ingrediënten af, zet alles klaar en Michael doet het kneed- en bakwerk. Het is even wat meer werk om de naans zelf te maken, maar het echt helemaal waard. Je lust daarna de kleffe en droge naans uit de winkel niet meer.

De combinatie van de warme, knapperige naan met het romige, verkoelende van de tzatziki is echt verrukkelijk.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kipfilets (à 100 gram per stuk)
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Klein stukje rode peper (à 2 cm)
  • 2 theelepels za’atar (gewoon bij de supermarkt te koop in het kruidenvak)
  • 50 gram ijsbergsla
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer (à 450 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper, zout en knoflookpoeder naar smaak
  • ± 150 gram extra bloem om je werkbank mee te bestuiven tijdens het uitrollen

 

Bereiding:

  1. Meng de yoghurt met het meel, 1 theelepel za’atar en een theelepel zout. Kneed tot een soepel deeg, verdeel in 8 balletjes en rol elk balletje uit tot een platte ovaal.
  2. Snijd het teentje knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Roer in een schaaltje de olijfolie, met het laatste schepje za’atar, een flinke snuf zout, de knoflook en de peper.
  3. Rasp de komkommer fijn en knijp uit. Roer de yoghurt met de komkommer, peper, zout en knoflookpoeder.
  4. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak in een pan gaar.
  5. Verhit een grillpan of koekenpan. Plaats een of twee naans naast elkaar in de pan, bestrijk met wat van de kruidenolie en bak in 5 minuutjes gaar en knapperig. Keer halverwege en bestrijk de andere kant ook met de olie. De pan moet zo heet zijn dat er luchtbellen in het deeg ontstaan.
  6. Serveer de naan met een flinke schep tzatziki, de sla en de kipfilet.

Voedingswaarden (per persoon):

Eiwitten: 50,5 gram
Energie: 779,8 Kcal
Vet: 27,5 gram
Koolhydraten: 80 gram
Vezels: 2,9 gram
Zout: 4,5 gram

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.