Quiche met zalm en prei

Heerlijke quiche met een zijdezachte vulling van gerookte zalm en prei

Een simpel gerecht waar iedereen van mee kan eten en waar de oven bijna al het werk doet, wie wil dat nou niet? Dit recept is genoeg voor 4 tot 6 personen en klaar in drie kwartier.

Ingrediënten (voor 4 – 6 personen):

  • 4 plakjes diepvries hartige taartdeeg Koopmans
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 bosuitje
  • 0,5 prei
  • 100 gram gerookte zalm
  • Kruiden naar smaak (wij gebruiken peper, zout en knoflookpoeder)

Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Vet de taartvorm in en ontdooi de deegplakjes
  3. Verdeel het deeg gelijkmatig over de quichevorm en prik gaatjes in de bodem
  4. Mix de eieren met de kaas, crème fraîche, peper en zout
  5. Snijd de bos ui en prei in fijne ringen
  6. Verdeel over de bodem de prei, zalm en bos ui
  7. Giet het eimengsel eroverheen en schep voorzichtig de vulling om zodat alles gelijkmatig is verdeeld (pas op dat je de bodem niet kapot prikt)
  8. Bak de quiche 30 tot 35 minuten in de oven

Voedingswaarden (per portie, 1/4 taart):

Eiwit: 20,5 gram
Energie: 579 Kcal
Vet: 46,7 gram
Koolhydraten: 18,4 gram
Vezels: 1,2 gram
Zout: 2 gram

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?

Als eerste op de hoogte? Schrijf je nu in voor berichten direct op je mobiel of computer

💙 Leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt 💙

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.